diumenge, 14 de març del 2010

Saps com és un aerogenerador?

T'has imaginat mai com és un aerogenerador?, en aquest vídeo de l'Espai Terra t'ho expliquen molt bé i en podràs veure un d'aquí Catalunya.

http://www.tv3.cat/videos/1696659/Espai-Terra-01122009

9 comentaris:

  1. m'agradat molt,no sabía que tambe es feien revisions dels aerogeneradors, ni que tenien ascensors dintre dels aerogeneradors.

    ResponElimina
  2. En Tomàs Molina parla d'una de les energies alternatives més viables: l'eòlica. Han visitat un parc al sud de Catalunya (Parc del Collet dels Feixos). Els molins d'aquest parc fan prou llum per alimentar una ciutat com Valls (25000 habitants). Els molins més grossos que es fan ara, tenen ja més de 100 metres d'alçada i un de sol pot alimentar 2000 vivendes.

    ResponElimina
  3. Potser hauríen d'haver tallat alguna part del mitg que no estava relacionada amb els molins.
    No sabia que els molins tinguessin ascensors tan petits, jo no m'atreviria ha anar-hi.

    ResponElimina
  4. Sabia que els aerogeneradors eren grans, pero no t'en dones conte de les seves dimensions reals fins que veus que a dins hi ha un ascensor que puja a una sala de control i que està tota plena de maquinaria que transforma la energia eòlica en elèctrica capaç d'il·luminar ciutats senceres.

    ResponElimina
  5. M'ha impressionat molt veure la vista desde allí dalt, és vertiginós. Amb aquesta altura no m'extanya que fassin servir ascensors i aquestes mesures e seguritat. Jo m'ho repensaria avans de pujar allí dalt. Ha sigut impressionant.

    ResponElimina
  6. Havia sentit a parlar dels aerogeneradors, però no tenia una idea precisa de com funcionen. Aquest vídeo és molt curiós, perquè ens explica com funcionen i quines instal·lacions tenen a l'interior.

    ResponElimina
  7. Ès vertiginos jo hauria de estar boja per pujar allí dalt.Ja sabia que eren grans però no fins a aquest punt.Ha sigut impresionant!!!!

    ResponElimina
  8. M'ha agradat molt, però jo no m'atreviria a pujar allí dalt. A sobre l'ascensor és molt petit, amb prou feines hi cap una persona.
    La energia eòlica deu produï més de la meitat de energia que consumim.

    ResponElimina
  9. Havia sentit parlar-ne,pero no savia ben ben el que era. Ara ja se el que es, i personalment tindria que tindre moltes ganas de pujar-hi.

    ResponElimina